fbpx

Afstress din krop og dit sind en hel weekend

med

Yoga og original Mindfulness på Ewaldsgaarden

i Hornbæk

En perle med badehotelstemning, hygge, nostalgi, yoga, mindfulness og SPA på Kurbadet by Ilse Jacobsen

Mindfulness og Yoga på Ewaldsgaarden

fredag d.7 – søndag d.9 februar 2020 / uge 6

 fredag d.6 – søndag d.8  marts 2020 / uge 10

Skulle du have spørgsmål til weekendopholdet er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os ved at klikke her

Vi underviser dig i hvordan du kan bruge Mindfulness og Yoga til at afstresse din hverdag

Din Mindfulness & Yoga lærer er uddannet og certificeret

Jeanne Torres, som kommer til at undervise dig i Yoga og Mindfulness på Ewaldsgaarden, er uddannet Mindfulness instruktør og terapeut. Jeanne er uddannet i både Østen og i Danmark og har 25 års erfaring inden for området. Jeanne er desuden uddannet yogalærer ved International Yoga Association som er en af de 2 eneste og anerkendte foreninger der dokumenterer en komplet yoga uddannelse.

 

Yoga og Mindfulness er wellness for din krop og dit sind

Vi energibooster dig og hele weekenden handler UDELUKKENDE om dig

Trænger du til egen tid? Er du stresset? Lider du af hovedpine, søvnløshed, spændinger i nakken, ondt i maven eller andre ubalancer som kan tilbageføres til din stresset hverdag? Er du nysgerrig på din egen udvikling? Længes du efter at blive klogere på original Mindfulness og yoga og derved på dig selv?

Så er dette ophold rigtigt for dig. Her er der intet du skal nå og ingen der stiller krav. Her foregår alt i roligt tempo og der er masser af tid til dine spørgsmål. Her skal du ikke vaske tøj, lægge det sammen, lave mad, deltage i forældremøder eller planlægge børne/fødselsdage. Her er det tilladt kun at tænke på sig selv og det hjælper vi dig med.

Indtag en hel weekend i perfekte rammer for at styrke dig selv på et dybere niveau via omsorg for dig selv.  Et tiltrængt anliggende for de fleste mennesker i Danmark i dag.

Dette weekendophold er til alle og til dig, der ønsker at kickstarte og fastholde en styrket livsstil via effektive metoder til afstresning, styrkelse af energi, øget sundhed, velvære, og en meningsfuld strategi til at blive klogere på dig selv via bevidste valg.

I løbet af Mindfulness- og Yoga weekenden vil du opleve utrolig lærerrige og forløsende mental forkælelsesdage med et stærkt, autentisk og originalt indspark præget af din personlige udviklingsprocess.

INTRODUKTIONSPRIS

2 overnatninger i dobbeltværelse

3.500kr pr. person inkl. forplejning, SPA, undervisning i Yoga og Mindfulness

Tillæg for enkeltværelse 300kr

Vi har 12 værelser på Ewaldsgaarden

BESTIL WEEKENDOPHOLDET HER VIA VORES KONTAKTFORMULAR

En hel fantastisk weekend, dedikeret til dig indeholder:

 • 2 timers SPA på Ilse Jacobsens kurbad: 34 graders udendørs pool, indendørs pool, opvarmede relax chairs, sauna,  duft dampbad som nedsætter stressniveauet i kroppen og bringer os i bedre balance. Læs her mere om, hvad olier og dufte gør ved dit nervesystem. 

 • daglig Mindfulness- og yoga undervisning

 • personlig quidening i Mindfulness universet

 • øvelser i små grupper

 • refleksioner alene og sammen med gruppen

 • sund ernæring tilberedt med respekt for friske råvarer

 • personlige samtaler med Mindfulness- og yoga læreren  

 • hotellets beliggenhed skaber mulighed for lange gåture til stranden og i naturen

 • som en del af weekendopholdet vil du modtage undervisning og vejledning i hvordan du blander æteriske olier. Der vil også være mulighed for selv at blande dine egne krops- og ansigtsolier (mod betaling) som bliver tilpasset din hudtype og de hududfordringer du måtte have. Alle vores olier er rene olier købt på Bali, og er uden tilsætning af andre stoffer. Olierne er koncentrerede, hvilket betyder at de ikke må anvendes direkte på huden. Æteriske olier har gode egenskaber og kan derfor anvendes til bl.a. aromaterapi og/eller som naturprodukter til både krop og ansigt.

Weekend program

Fredag er ankomstdagen

17:00 Indkvartering. Hvil dig mens du nyder en kop the og lækre snaks

18:00 Mindfulness og Yoga undervisning

19:00 Aftensmad

20:00 – 22:00 Velkomst og introduktion

Lørdag:
8.00 – 9.00 Hatha Yoga
9.00 – 10.00  Mindfulness teori og praksis
10.00 – 11.00 Brunch
11.30 – 16.00 Tid til dig selv – 2 timers SPA på Kurbadet er inkluderet i prisen
16.00 – 17.30 Yoga og Mindfulness teori og praksis
18:00 Aftensmad
18.30 – Tid til reflektion

Søndag er afrejsedagen
8.00 – 9.00 Hatha Yoga
9.00 – 10.00 Mindfulness teori og praksis
10.00. – 11.00 Brunch
11.00 – 13.00 Afslutning, opsamling og kom godt hjem

Skulle du have spørgsmål til weekendopholdet er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os ved at klikke her.

Hvordan er Ewaldsgaarden?

Værelserne og hotellet er indrettet i gammel stil  og bidrager til du kommer i badehotelstemning fra du kommer ind.  Alle dine sanser kommer i spil på Ewaldsgaarden, og vi garanterer dig 100% afslapning. Værelserne har passende størrelse, og der er håndvaske som er 150/200 år gamle på alle værelserne. Der hører 3 badeværelser til de 12 værelser. Dvs., at du deler badeværelse med 4 andre under opholdet. Ligesom i gamle dage. På hele hotellet hersker en fredelig stemning. Der er 5 minutter på gåben fra stationen, og 10 minutter på gåben til Kurbadet, hvor vi har arrangeret 2 timers SPA afslapning til dig. 2 timers SPA er inkluderet i prisen.

Som gæst på Ewaldsgaarden bor du på et charmerende værelse i klassisk badehotel stil. Udover hvad vi tilbyder af undervisning og velvære, kan du slappe af i badehotellets dejlige have, fyldt med gamle frugttræer og indbydende opholdssteder. Er vejret ikke til have eller strandophold, kan du udover dit charmerende værelse opholde dig i de tre fællesstuer, der oser af atmosfære. Her kan du fordybe dig i din praksis, afspille en LP fra den alsidige samling, finde en god bog frem fra reolen eller tage et hyggeligt brætspil frem. Kort fortalt er Ewaldsgaarden stedet til reflektion, ren afslapning og selvforkælelse.

Ewaldsgården er langt mere end et badehotel. Stedet er mest af alt en stemning, der indtager sine gæster på en dejlig uhøjtidelig og afslappet måde. Stedet fokuserer på den stille luksus, som den utrolige stemning, den gode mad og de behagelige og charmerende omgivelser med plads til tankespind, og til at finde din hvilepuls.

Skulle du have spørgsmål til weekendopholdet er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os ved at klikke her

Hyggelig indlogering

Ewaldsgaarden kan man kalde en skjult perle i Nordsjælland. Ewaldsgaarden er en gammel gård opført i 1623. Stedet drives med respekt for traditioner samtidig med, at ejerne ikke er bange for nye tiltag. Overalt på gaarden finder du ting fra gamle dage. Indretningen giver en rar og afslappet stemning.

Ewaldsgårdens Mindfulness historie

Indehaveren, Tom Henrik Laursen, mødte Tulku Ringu Rinpoche, en tibetansk Rinpoche fra Karma Kagyu Ordenen i Nepal, allerede i 80erne. De blev venner og sammen med danske lama Ole Nydahl og en dansk kvinde ved navn Grethe Poulsen har de etableret mange udviklings og handicap projekter i Nepal og Indien, og gør det stadig. Tom Henrik Laursen inviterede Ringu Rinpoche adskillige gange til Danmark, Blandt andet for at velsigne Ewaldsgården. Du vil finde adskillige smukke klenodier fra Nepal, givet af Tulku Ringu Rinpoche, udsmykke Ewaldsgaarden.

Ringu Rinpoche er oplært i alle buddhismens forskellige skoler under store mestre som H.H. den 16. Karmapa og H.H. Dilgo Khyentse Rinpoche. Han fik sin formelle uddannelse på Namgyal Institute of Tibetologi i Gangtok, Sikkim og på Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi.

Ringu Tulku har været professor i tibetologi i 17 år og har siden 1990 undervist i Mindfulness, meditation og buddhisme ved flere end 50 Universiteter, Institutter og buddhistiske centre i Europa, USA, Australien og Asien. Ringu Tulku har grundlagt Bodhicharya (www.bodhicharya.org) som er en international organisation, der koordinerer verdensomspændende aktiviteter for at fremme interkulturelle dialoger, uddannelser og sociale projekter.

Af respekt for Ewaldsgaarden og dens historie underviser vi udelukkende i den originale form for Mindfulness bestående af alle dele, og du undervises af en lærer hvis viden, uddannelser og erfaring er kvalitetsstemplet.

Weekenden er et trygt og roligt forløb, hvor du personligt guides hele vejen. Du er gennem hele forløbet i professionelle hænder og trygge omgivelser.

Meget mere om Mindfulness processen – skridt for skridt på Ewaldsgaarden

Helheden bibringer effekten

Mentalt bliver du bevidst omkring hvordan dine tanker og følelser, oftest skabt i din fortid, styrer dig i din nutid. Denne nye indre klarhed, bevidsthed og fokus bringer nu din styrkede opmærksomhed ind i din dagligdag og dine daglige handlinger: Derfor kan du transformere din auto-tænkning, føling og re-aktioner til klarhed og styrket bevidst tænkning, føling, valg og re-aktioner ud i din menneskelige eksistens. Læs yderligere omkring vor originale Mindfulness strategi her.

Ved hjælp af den vigtigste søjle i det originale Mindfulness fundament, opmærksomhed og bevidsthed omkring åndedrættet, får du en perfekt ramme for udforskning og frigivelse af dine indre tilbageholdte ressourcer.

Original Mindfulness er helhedsgivende praksis, der har fundament i åndedræts forståelse, terapi og påvirkning. Ved denne tilgang til åndedrættet aktiveres kroppens selvhelbredende evne til både at heale vor psyke og vor fysik. Denne effekt åbnes via vor bevidste åndedræts beroligende og afbalancerende virkning på vort parasympatiske nervesystem. Netop derfor er den originale Mindfulnes meget virksomt til at løsne fortidens fysiske spændinger indefra, og du oplever herved at der frigøres en masse før tilbageholdt energi på både dit psykiske og fysiske plan.

Du bliver bevidst omkring hvordan dine tanker og følelser, oftest skabt i din fortid, styrer dig i din nutid. Denne indre koncentration, bevidsthed og fokus bringer din styrkede opmærksomhed ind i din dagligdag og dine daglige handlinger. Derfor kan du transformere din auto tænkning, føling, valg og re-aktioner, til styrket opmærksomhed og bevidsthed, ud i din menneskelige eksistens, som styrkelse af både dit indre og ydre univers.

Ved hjælp af grundstenene i Mindfulness, opmærksomhed og bevidsthed omkring åndedrættet og Hatha yoga får du en perfekt ramme for udforskning og frigivelse af dine indre ressourcer.

Hvordan og hvorfor?

Åndedrættet arbejder med den direkte påvirkning og regulering af dit parasympatiske nervesystem.
Derved har dette direkte kontakt til følelserne, og (som vi oftest ubevidst lader os overmande og styre af – vor indre auto styring) ved det beroligende åndedræt beroliger du følelsen. Når du beroliger følelsen ændres tanken, din indre kropsoplevelse og derved hele din sindstilstand!

Det rolige åndedræt får dig til at slappe af og komme ud af din anspændte tilstand. I afslappende tilstand er du i stand til at træffe andre valg i stedet for at auto-reagere i situationen. Ved det rolige åndedræt kan du være med alle dine følelser – også frygt i alle nuancer, og herved kan du frigive den.

Via den originale trinvise Mindfulness praksis evner du stille og roligt egenhændigt at rumme og slippe hæmmende tanker og følelser fra fortiden, så du kan opleve verdenen i NU´et, via et rent, bevidst og langt større oplevelsesperspektiv.

Herfra arbejder vi videre ind i de næst originale Mindfulness meditationsformer, som er Medfølelses- og Indsigtsmeditation – hvor vi nu evner at hente de dybere, før fortrænge følelsesaspekter frem fra vor underbevidsthed.

At slappe reelt af, både i og udenfor din meditation, og derved opleve dyp indre ro er ikke noget du kan beordre eller presse dig selv til. Dyb ro opleves når vort para-sympatiske nervesystem er i ro. Udelukkende helheden i din Mindfulness praksis bibringer den afgørende beroligende, frigivende og indsigtsgivende effekt.

Selv-kærlighed & Selv-medfølelse

Self-compassion giver os lov til at holde os selv med både kærlighed, medfølelse og selvrespekt. Original Mindfulness er med til at opløse dine mørke skygger, så du kan opnå den fulde selv-compassion. Disse mørke skygger er vore dybt underbevidste kerneoverbevisninger omkring os selv og andre, der styrer en langt større del af både vort følelsesliv og vort ydre liv end vi er klar over.

Kærlighed & medfølelse med omverdenen

Fra dette hjertefundament (selv-compassion) kan vi naturligt relatere til vores omverden via kærlig medfølelse til vores medmennesker. Herfra kan vi møde os selv, og andre, i et fundament af følelsesmæssig indsigt, forståelse og stabilitet via selvforståelse og evnen til den reelle dybere følelsesregulering. Barrieren for denne afgørende oplevelse i og af os selv er desværre særlig høj i Vesten. Dette grundet en manglende indsigt i en naturlig tilgang til belysning af vor ubevidste og underbevidste sind.

Ønsker du at flytte dig mentalt – må du øge din bevidsthed!

Ved at tænke os til og bruge vor viljestyrke til at skifte tankebaner, følelser, nye og styrkede indre tilstande, stemninger, beslutninger og re-aktioner, sker der ingen blivende forandring. Her vil vi vedblivende køre rundt i den samme mentale og psykologiske cyklus. Dette er en cyklus der vil gentages uendeligt hver gang vi af livet, bliver trigget på vore ubevidste skygger. Vores ofte ubevidste mentale strukturer og de ubevidste auto-mekanismer, der er bundet dertil, er jo netop vort benspænd for vor styrkede selvindsigt. Vi må øge vor bevidsthed for at kunne løfte vort sinds evne til en blivende styrket tanke, følelses-, stemnings-, beslutnings- og re-aktionsmæssig færdighed og evne. At bare tænke positive/opadgående tanker giver dig ingen reel kontakt til dine blinde vikler og de skygger der reelt styrer dig fra underbevidstheden. Husk på, at din underbevidsthed er mange gange stærkere end din almindelige bevidsthed.

BESTIL WEEKENDOPHOLDET HER (VIA VORES KONTAKTFORMULAR)

 

YOGA på Ewaldsgaarden

Yoga styrker vores proces, og handler ikke om præstation og dit fysiske udseende, hvor din – og din praksis værdi måles på, hvor smidig og veltrænet du er. Yoga øger dit fokus på dig selv som et helt menneske via forståelse for dit indre selv. Det har ingen betydning om du kan få dit ben om bagved hovedet. Det vigtigste at du bevidst bruger din praksis til at åbne og forstå dit sind, og behandler din krop med kærlighed og accept. Det kropslige fysiske aspekt er et positivt tillæg.

Hatha Yoga er som én lang meditation, hvor det bliver muligt at synke dybt ind i kroppen, skabe stilhed i sindet og give slip på dybere spændinger og de tanker og følelser den gemmer.

Ved at forblive i de enkelte stillinger i en tid, får du kontakt til dit sind både følelsesmæssigt og energetisk, og til dine fysiske dybere lag i muskler knogler, bindevæv og ligamenter! Følelsesmæssigt mærker du accept og medfølelse fra hjertet. Energetisk påvirkes du ved at frigive gamle spændinger i dybden.

Maden på Ewaldsgaarden tilberedes med kærlighed 

​I løbet af opholdet får du serveret mad som er tilberedt med kærlighed.og består af årstidernes frugt og grønt. Stedets ejer er selve kokken og tilbereder alle måltider fra bunden. Under dit ophold  fylder du dit system op med superlækker styrkende, udrensende og nærende juices, smoothies, salater, supper, frugt, supershots og teer, så du også via din ernæring vil opleve styrkelse af både din psyke og dit helbred.

Den praktiske tilgang under opholdet vil indeholde følgende elementer:

 • Refleksionsøvelser: i forhold til praksis, erfaring og videre fremgang

 • Bevidstheds øvelser: lær at observere dit sind via Metabevidsthed

 • Meditationspraksis: Åndedrætsbevidsthed og fokusering (Shamata)

 • Selv-nærvær via egenkærlighed, (Metta)

 • Selvcompassion (Karuna)

 • Mindfulness øvelser: Opnå indre afspænding ro og harmoni

 • Yoga øvelser: forstå kroppens sprog og fortælling ved det bevidste nærvær

BESTIL WEEKENDOPHOLDET HER

Det vil du tage med dig hjem

 • Evnen til at slippe, og forståelse for hvorfor du – oftest i automatiseret bevidsthed – har tanker, følelser, vaner og adfærdsmønstre fra din fortid, der stresser og hæmmer dig, og ikke er befordrende for dig i din nutid.

 • Adgang til at give slip på hvad sindet undertrykker – og derved evnen tit at frigive hvad sind og krop ellers udtrykker som stress, psykisk sårbarhed, smerte og sygdom.

 • Et autentisk nærvær og indre ro

 • En helt ny stærk og klar oplevelse af både dit sind og sin krop

 • Adgang til reelt klarhed, fordybelse og til stadighed styrket selvindsigt

 • Kontakt til din indre ro og styrke

 • En ny dyb forbindelse med dig selv

 • En ny følelse af sund følelsesmæssige robusthed

 • Forståelse for, og evne til den autentiske indre og ydre egen omsorg og selv-kærlighed

 • En reel kickstart til et styrket helbred

Hornbæk havn og strand

Ewaldsgaarden ligger ca.10 minutters gågang fra Hornbæk strand og havn. Strandens beliggenhed inviterer til lange gåture efter morgens yoga og Mindfulness undervisning.

Kontakt Life & Leadership