Natur retreat
på Badehotellet Klitgården ved Henne Strand i Jylland
Et paradis ved Vesterhavet med hygge, nostalgi og wellness

Fra foråret 2020 inviteres du til vores Mindfulness & Yogisk Detox/Velvære Retreat

med indførsel i original Mindfulness og Yoga, Detox og naturligvis vor healende “Zenergy” signatur helse og velværebehandlinger.

Dette Retreat er til dig der ønsker at kickstarte og fastholde en styrket livsstil via effektive metoder til afstresning, styrkelse af energi, øget sundhed og velvære og en meningsfuld strategi til at blive klogere på dig selv via bevidste valg. Du bliver blandt meget andet også klogere på Mindful Eating, hvor vi har fokus på psykisk og fysisk helsebringende kost og urter.

5 overnatninger i dobbeltværelse

Introduktionspris 7.900kr pr.person inkl. forplejning

Tillæg for enkeltværelse 500kr

Ingen kan ændre sit liv 180 grader på 6 dage. Til gengæld lover vi at vil opleve utrolig lærerrige og forløsende forkælelsesdage med et stærkt, autentisk og originalt indspark præget af din personlige udviklingsprocess.

Original Mindfulness & Yogisk Detox/Velvære Retreat

Trænger du til egen tid? Er du stresset? Lider du af allergi, vægtudfordringer, eksem, hovedpine, gigt eller andre ubalancer? Har du ”brug” for søde sager, cola, kaffe, cigaretter eller andre stimulanser? Eller har du besluttet dig for et generelt større fysisk og psykisk helse og velvære? Er du nysgerrig på din egen udvikling? Længes du efter at blive klogere på original Mindfulness og yoga og derved på dig selv? Så er dette ophold rigtigt for dig. Her er der ingen steder du skal hen, intet du skal nå og ingen der stiller krav. Indtag 6 lærerige dage i perfekte rammer for at styrke dig selv på et dybere niveau via omsorg for dig selv-et tiltrængt anliggende for de fleste mennesker i Danmark i dag.

Datoer for næste retreat i 2020

Send os en forespørgsel https://www.lifeandleadership.dk/kontakt/

Smuk indlogering

Badehotellet Klitgården er fra 1937 og står idag nyrenoveret i det smukke danske sommerlandskab med en indretning, der blender det nostalgiske med det moderne. Stedet – som vi har helt for os selv – tilbyder blandt andet Mindfulness og Yoga sal, sauna, dampbad, udendørs hot tup, træningsfaciliteter, uden- og indendørs helse, velvære behandlingsfaciliteter og en fantastisk omkringliggende natur, der inviterer til naturwellness hvor fordybelse og indre ro kan finde sted.

Badehotellet ligger som en oase i det åbne landskab med smuk natur, højt til himlen, god jordforbindelse og 500 meter til skønne Henne Strand. Du kan vælge enten et enkeltværelse eller at bo to sammen. Der er 16 hyggelige værelser med eget bad og toilet. Stedet tilbyder både en idyllisk spisestue, kæmpe spisekøkken, et stort fællesrum, en pejsestue, en original ”whisky stue” og ikke mindre en 6 dejlige teresser du kan slappe af på.

6 dages program vil indeholde

•  fuld inflammationshæmmende detox forplejning med økologiske, friskpressede grøntsagsjuicer. Grøntsagsjuicerne tilfører dig næringsstoffer, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Derudover renser de din krop og booster dig op med messer af energi under hele retreatet

• 6 timers intensiv Original Mindfulness tilgang – Strategi, teori og praksis, inklusive gennemgang af original Compassion tilgang
• 6 timers intensiv Original Hatha Yoga tilgang – Strategi, teori og praksis

• 5 overnatninger i single- eller dobbelt værelse
• 200 siders kompendium i ovenstående til din fortsætte indførsel og inspiration
• Inquiry – øvelser i små grupper ud fra din direkte oplevelse
• Refleksioner alene og sammen med gruppen

 • 2 timers Workshops – “Mindful Eating”  og “Urternes medicinske effekter”

• Yoga ved solopgangen på smukke Henne Strand (hvis vejret tillader det)
• 90 minutters Zenergy kropsmassage og ansigsbehandling som understøtter hudens vitalitet
• Lækker frugt og styrkende te igennem hele retreatet
• Naturen som healer – Stilhed (Mauna) i den store have eller på stranden
• Velværegave – planteorganiske ansigts- og kropsolier, cremer og bodypeeling
• Gus og lækre olier i saunaen
• Opløftende aromaterapi og bodypeeling i dampbadet
• Skønt udendørsbad under stjernehimlen
• Lydhealing – med tibetanske syngeskåle
• Kakao ceremoni – Ren Kakao fremmer oxytocin – reel indre lykkefølelse

• Dejlig havbadning

 • Mulighed for tilvalg af helbredsstyrkende behandlinger – akupunktur, akupressur, zoneterapi og krystal healing

 • Mulighed for tilvalg af velvære- og beauty behandlinger

Mulighed for tilvalg

Det er op til dig hvor mange og hvilke oplevelser du ønsker at deltage i. Du bestemmer også selv hvor meget du ønsker at involvere dig. Der er kursister der vælger at hygge med sig selv efter undervisningen eller fællesspisningen. Alle aktiviteter er op til dig. Fremmøde til undervisning er dog en forudsætning for at få personlig udbytte.

Processen skridt for skridt 

Ved hjælp af grundstenene i Mindfulness, opmærksomhed og bevidsthed omkring åndedrættet, den blide åbnende og restorative Hatha yoga og vores biodynamisk, udrensende, sunde og afbalancerende antiinflammatoriske kost, får du en perfekt ramme for udforskning og frigivelse af dine indre ressourcer. Retræten er et trygt og roligt forløb, hvor du personligt guides hele vejen. Du er gennem hele forløbet i professionelle hænder og trygge omgivelser. Din Mindfulness lærer er uddannet i original Mindfulness og har 25 års erfaring med Mindfulness og Yoga.

Helheden bibringer effekten

Original Mindfulness er bioenergetisk praksis, der har fundament i åndedræts forståelse og terapi. Her aktiveres kroppens selvhelbredende evne til både at heale vor psyke og vor fysik. Denne effekt åbnes via vor bevidste åndedræts beroligende og afbalancerende virkning på vort parasympatiske nervesystem. Netop derfor er den originale Mindfulnes meget virksomt til at løsne fortidens fysiske spændinger indefra og du oplever herved at der frigøres en masse før tilbageholdt energi. Du bliver bevidst omkring hvordan dine tanker og følelser oftest skabt i din fortid, oftest styrer dig i din nutid. Denne indre koncentration, bevidsthed og fokus bringer din styrkede opmærksomhed ind i din dagligdag og dine daglige handlinger: Derfor kan du transformere din auto tænkning, føling, valg og re-aktioner ud i din menneskelige eksistens.

Den dybere effekt

Via den originale trinvise Mindfulness praksis evner du stille og roligt egenhændigt at rumme og slippe hæmmende tanker og følelser fra fortiden, så du kan opleve verdenen i NU´et, via et rent, bevidst og langt større oplevelsesperspektiv. Ved oplevelsen af at vi faktisk via Mindfulness kan påvirke vort indre psyko-fysiologiske system til balance bliver vi naturligt både centrerede og afspændte.

Herfra arbejder vi videre ind i de næst originale Mindfulness meditationsformer, som er Compassion og indsigtsmeditation – hvor vi nu evner at hente de dybere, før fortrænge følelsesaspekter frem fra underbevidstheden.

At slappe reelt af, både i og udenfor din meditation, og derved opleve dyp indre ro er ikke noget du kan beordre eller presse dig selv til. Dyb ro opleves når vort para-sympatiske nervesystem er i ro. Udelukkende helheden i din Mindfulness praksis bibringer den afgørende beroligende, frigivende og indsigtsgivende effekt.

Selv-kærlighed & Selv-medfølelse

Self-compassion giver os lov til at holde os selv med både kærlighed, medfølelse og selvrespekt. Original Mindfulness er med til at opløse dine mørke skygger, så du kan opnå den fulde selv-compassion. Disse mørke skygger er vore dybt underbevidste kerneoverbevisninger omkring os selv og andre, der styrer en langt større del af både vort følelsesliv og vort ydre liv end vi er klar over. i opnå selv-compassion ved at være bevidste om vore ubevidste regler omkring os selv og andre, og vore automatiserede tanker, følelser, re-aktioner og projektioner derfra. Det at forløse os selv er det absolut mest selv-kærlige vi kan gøre og derved også det mest kærlige vi kan gøre overfor andre.

Kærlighed & medfølelse med omverdenen

Fra dette hjertefundament (selv-compassion) kan vi naturligt relatere til vores omverden via kærlig medfølelse til vores medmennesker. Herfra kan vi møde os selv, og andre, i et fundament af følelsesmæssig indsigt, forståelse og stabilitet via selvforståelse og evnen til den reelle dybere følelsesregulering. Barrieren for denne afgørende oplevelse i og af os selv er desværre særlig høj i Vesten. Dette grundet en manglende indsigt i en naturlig tilgang til belysning af vor ubevidste og underbevidste sind.

Ønsker du at flytte dig mentalt – må du øge din bevidsthed!

Ved at tænke os til og bruge vor viljestyrke til at skifte tankebaner, følelser, nye og styrkede indre tilstande, stemninger, beslutninger og re-aktioner, sker der ingen blivende forandring. Her vil vi vedblivende køre rundt i den samme mentale og psykologiske cyklus. Dette er en cyklus der vil gentages uendeligt hver gang vi af livet, bliver trigget på vore ubevidste skygger. Vores ofte ubevidste mentale strukturer og de ubevidste auto-mekanismer, der er bundet dertil, er jo netop vort benspænd for vor styrkede selvindsigt. Vi må øge vor bevidsthed for at kunne løfte vort sinds evne til en blivende styrket tanke, følelses-, stemnings-, beslutnings- og re-aktions mæssig færdighed og evne. At bare tænke positive/opadgående tanker giver dig ingen reel kontakt til dine blinde vikler og de skygger der reelt styrer dig fra underbevidstheden. Husk på, at din underbevidsthed er mange mange gange stærkere end din almindelige bevidsthed.

Yoga

Yoga styrker vores proces, og handler ikke om præstation og dit fysiske udseende, hvor din – og din praksis værdi måles på, hvor smidig og veltrænet du er. Yoga øger dit fokus på dig selv som et helt menneske via forståelse for dit indre selv. Det har ingen betydning, om du kan få dit ben om bagved hovedet. Det vigtigste at du bevidst bruger din praksis til at åbne og forstå dit sind, og behandler din krop med kærlighed og accept. Det kropslige fysiske aspekt er et positivt tillæg.

Hatha Yoga er som én lang meditation, hvor det bliver muligt at synke dybt ind i kroppen, skabe stilhed i sindet og give slip på dybere spændinger og de tanker og følelser de gemmer.

Ved at forblive i de enkelte stillinger i en tid, får du kontakt til dit sind både følelsesmæssigt og energetisk, og til dine fysiske dybere lag i muskler knogler, bindevæv og ligamenter! Følelsesmæssigt mærker du accept og medfølelse fra hjertet. Energetisk påvirkes du ved at frigive gamle spændinger i dybden.

Maden på badehotellet

​I løbet af opholdet får du detoxet både kroppen og sindet. Gennem ernæringen betyder dette, at vi holder os fra dagligdagens stimulanser som for eksempel kaffe, sukker og alkohol. I stedet fylder vi dit system op med superlækker styrkende og udrensende, bio-organisk og vegetarisk nærende og udrensende juices, smoothies, salater, supper, frugt, supershots og teer, så du også via din ernæring vil opleve styrkelse af både din psyke og dit helbred.

​Du kan glæde dig til vores super lækre vegetariske ernæring som også vil inspirere dig til at spise super dejlige ting fra planteriget derhjemme. Der er både grønne og frugt/bær smoothies, juicer og frugtsalat om morgenen, masser af superfood af lokale grøntsager, urter, frugt, bær og nødder til frokost og aftensmad.

Urter

Vi bruger masser af friske helbredende urter og milde krydderier i måltiderne. Derudover tilbyder vi også power pulvere og urtekapsler fra Naturdrogeriet, som understøtter udrensning, en god fordøjelse og har en række andre gavnlige virkninger. Vi anbefaler at du tager disse med vand på tom mave om morgenen og igen om eftermiddagen før yogaklassen. Urtekapslerne vil du kunne købe hos os på stedet.

Den praktiske tilgang under opholdet vil indeholde følgende elementer:

 • Refleksionsøvelser: i forhold til praksis, erfaring og videre fremgang

 • Bevidstheds øvelser: lær at observere dit sind via Metabevidsthed

 • Meditationspraksis: Åndedrætsbevidsthed og fokusering (Shamata)

 • Selv-nærvær via egenkærlighed, (Metta)

 • Selvcompassion (Karuna)

 • Mindfulness øvelser: Opnå indre afspænding ro og harmoni

 • Yoga øvelser: forstå kroppens sprog og fortælling ved det bevidste nærvær

Program:

Fredag:
15.00 – 18.00 Indkvartering, gå en tur til stranden, hvil dig eller nyd en kop the og lækre sunde snacks på stedet
16.00 – 18.00  Mulighed for at gå i saunaen og/eller i dampbad
18.00 – 19.00  Hatha Yoga og meditation
19.00 – 19.30 Aftensmad
20.00 – 22.00 Velkomst og introduktion

Lørdag:
8.00 – 9.00 Hatha Yoga
9.00 – 10.00  Mindfulness teori og praksis
10.00. – 11.00 Brunch
11.00 – 13.30 Frihed – Eventuelt Zenergy Behandling. Mulighed for udendørs
13.30 – 14.30 Frokost
14.00 – 16.00 Saunagus og dampbad med pleje lækkerier
16.00 – 17.30 Yoga og Mindfulness teori og praksis
17.30 – 18.30 Frihed
18.30 – 20.00 Aftensmad
20.00 – 22.00 Frihed

Søndag:
8.00 – 9.00 Hatha Yoga
9.00 – 10.00 Mindfulness teori og praksis
10.00. – 11.00 Brunch
11.00 – 13.30 Frihed – Eventuelt Zenergy behandling
13.30 – 14.30 Frokost
14.00 – 16.00 Frihed
16.00 – 17.30 Yoga og Mindfulness teori og praksis
17.30 – 18.30 Workshop – Mindful Eating

18.30 – 20.00 Aftensmad
20.00 – 22.00  Frihed

Mandag:
8.00 – 9.00 Hatha Yoga
9.00 – 10.00 Mindfulness teori og praksis
10.00. – 11.00 Brunch
11.00 – 13.30 Frihed – Eventuelt Zenergy Behandling
13.30 – 14.30 Frokost
14.00 – 16.00 Kakao Ceremoni
16.00 – 17.30 Yoga og Mindfulness teori og praksis
17.30 – 18.30 Frihed
18.30 – 20.00 Aftensmad
20.00 – 22.00 Frihed

Tirsdag:
8.00 – 9.00  : Hatha Yoga
9.00 – 10.00 :  Mindfulness teori og praksis
10.00. – 11.00: Brunch
11.00 – 13.30 : Frihed – Eventuelt Zenergy behandling
13.30 – 14.30 : Frokost
14.00 – 16.00: Frihed
16.00 – 17.30 : Yoga og Mindfulness
17.30 – 18.30: Klang massage
18.30 – 20.00 : Aftensmad
20.00 – 22.00:  Frihed

Onsdag:
8.00 – 9.00 Hatha Yoga
9.00 – 10.00  Mindfulness opfølgning
10.00. – 11.00 Brunch
11.00 – 12.00 Frihed – Vi siger farvel og tak for denne gang

Det vil du tage med dig hjem

 • Evnen til at slippe, og forståelse for hvorfor du – oftest i automatiseret ubevidsthed – har tanker, følelser, vaner og adfærdsmønstre fra din fortid, der stresser og hæmmer dig, og ikke er befordrende for dig i din nutid.

 • Adgang til at give slip på hvad sindet undertrykker – og derved evnen tit at frigive hvad sind og krop ellers udtrykker som stress, psykisk sårbarhed, smerte og sygdom.

 • Et autentisk nærvær og indre ro

 • En helt ny stærk og klar oplevelse af både dit sind og sin krop

 • Adgang til reelt klarhed, fordybelse og til stadighed styrket selvindsigt

 • Kontakt til din din indre ro og styrke

 • En ny dyb forbindelse med dig selv

 • En ny følelse af sund følelsesmæssige robusthed

 • Forståelse for, og evne til den autentiske indre og ydre egen omsorg og selv-kærlighed

 • En reel kickstart til et styrket helbred

Tilmelding

Minimum 12 deltage

Depositum på 1.800,00 kr. pr person
Restbetaling: Du modtager en faktura på det restrende beløb 6 uger før retreatets afholdelse.

Afbestillingsbetingelser

Der tilbageholdes et administrationsgebyr på 1800 kr. ved afbud mindre end 6 uger før kursusafholdelse. Aflyses retreatet fra arrangørside returneres det fulde indbetalte beløb.